YouSync  
 
Standaard oplader aansluiting voor Smartphones via Micro-USB
door: Michael van der Vaart, 30 juni 2009
Wij hebben er al eerder geschreven over de plannen voor de invoering van een universele oplader voor telefoons. Dit lijkt nu dan ook echt werkelijkheid te zijn geworden. De verschillende betrokken partijen zoals de grotere telefoon fabrikanten  Nokia, Samsung, LG en ook Apple en RIM zijn in overleg gegaan welke standaard dit moest worden. Of het geheel unaniem is valt te betwijfelen, maar de standaard aansluiting die we op alle/vele nieuwe smartphones gaan terug vinden is Micro-USB.
Lees meer...

Tags: algemeen, hardware, europa

iPhone 3.0 Software update op 17 juni
door: Michael van der Vaart, 08 juni 2009
iPhone OS 3.0 Software update op 17 juniZojuist is de keynote van de WWDC geweest en is het eindelijk duidelijk wanneer we de iPhone kunnen updaten naar de begeerde 3.0 software. Op 17 juni is de software update is de update wereldwijd beschikbaar.

Kortom sluit op 17 juni de iPhone aan op iTunes en wordt "verrast" door de melding dat er een update beschikbaar is!

Verder is er een nieuwe iPhone 3G S aangekondigd. Deze ziet er hetzelfde uit, maar is basically in alle opzichten sneller dan de huidige iPhone 3G. Hierover binnenkort meer nieuws.


Tags: iPhone, software, upgrade

Palm Pre review @ engadget
door: Michael van der Vaart, 04 juni 2009
Palm Pre 6 juni in de USDit is weer zo'n moment dat je graag in de US zou wonen. Engadget heeft, vlak voor de officiele release aankomende zaterdag 6 juni, het toestel in handen gekregen. Joshua Topolsky heeft er een uitgebreide review van geschreven met een overvloed aan foto's, screenshots en video's. Wij hebben hier niet veel aan toe te voegen. Klik snel door voor de volledige review en het is aan jullie om te bekijken of de Pre het wachten waard is geweest.

Lees meer...

Tags: Nieuw toestel, webOS, palm
bron: engadget.com

De release van de Palm Pre komt steeds dichterbij UPDATE
door: Michael van der Vaart, 12 mei 2009
Palm PreDe Palm Pre krijgt erg veel aandacht. Als je ook maar een beetje iets met dergelijke gadgets hebt is de Palm Pre een feestje. Het toestel lijkt op papier een tamelijke alleskunner en ook op het gebied van synchronisatie en pushmail schiet hij niet tekort. 

Nieuwe aanwijzingen komen vanuit Best Buy, een winkelketen in Amerika. De medewerkers kunnen in het voorraadscherm zien dat de Palm Pre Touchstone leverbaar is vanaf 07-06-2009. De Touchstone is de magnetische inductielader waarmee de Palm Pre wordt opgeladen wanneer deze er simpelweg opgelegd/opgeplakt wordt.

Lees meer...

Tags: Nieuw toestel, palm

Specificaties van de mogelijk nieuwe iPhone uitgelekt
door: Michael van der Vaart, 12 mei 2009
Nieuwe iPhone schermafdrukJuni komt steeds dichterbij. Dat we met smart wachten op de komende iPhone 3.0 software moge duidelijk zijn. Maar komt er ook een nieuw model iPhone?Volgens een verder niet geverifieerde bron in China heeft de nieuwe iPhone (2) ongeveer de onderstaande specificaties:

Het modelnummer: iPhone model MB717LL 9 ("iPhone2,1" was al terug gevonden in de code van iTunes)
- 600MHz processor (400MHz in het huidige model)
- 256MB RAM geheugen (128MB in het huidige model)
- 32GB
- 3.2 megapixel camera met autofocus
- Digitaal kompas voor een verbeterde plaats en richting bepaling
- FM radio
- Batterij en schermformaat zou niet veranderen en de formfactor blijft in basis gelijk

Lees meer...

Tags: iPhone, apple, Nieuw toestel, software
bron: engadget.com

Palm toont applicaties van derden op de Palm Pre
door: Michael van der Vaart, 07 april 2009
Palm Pre met extra applicatiesPalm laat weer wat meer zien van de Palm Pre op de CTIA. Er worden een aantal applicaties van derden waarmee niet alleen de mogelijkheden van de Pre wat meer naar voren treden, maar ook direct  dat er inmiddels een degelijke SDK is waarmee ontwikkelaars uit de voeten kunnen. Het is allemaal nog erg voor opgezet, maar toch wordt de interesse hiermee weer flink geprikkeld in dit erg aantrekkelijke toestel.
Lees meer...

Tags: palm, webOS, software, Nieuw toestel
bron: intomobile.com (video)

Mobiel internet snelheden via 3G van KPN en T-Mobile verhogen stapsgewijs naar 28Mbps
door: Michael van der Vaart, 24 maart 2009
Mobiel internetDe huidige download snelheden van 3G netwerken zijn op dit moment bij bijna alle providers al zo'n 7,2Mbps. Zoals gebruikelijk ligt de upload snelheid lager, maar is maximaal ook al gestegen naar 2Mbps. 

Dit is uiteraard al zeer snel, maar providers staan niet stil en blijven deze snelheden opvoeren voor toekomstige diensten en services. De upgrades naar 14,4Mbps zijn vooral softwarematig en zijn voor de providers dus relatief eenvoudig uit te rollen. Deze snelheden kunnen wij binnen ongeveer 1 tot 1,5 jaar verwachten. 

Lees meer...

Tags: T-Mobile, KPN, Vodafone, mobiel internet, mobiele e-mail, pushmail, synchronisatie, synchroniseren
bron: tweakers.net

iPhone OS 3.0 komt (pas) in juni
door: Michael van der Vaart, 18 maart 2009
iPhone OS 3.0 SoftwareApple heeft op dinsdag 17 maart een sneak peak gegeven van wat we kunnen verwachten van de nieuwe firmware die beschikbaar komt voor de iPhone. En jongens wat hebben ze uitgepakt met deze release. Wij hadden het gevoel, direct na de keynote, dat ons lijstje wensen nu toch echt wel zo goed als afgestreept is.

De iPhone OS 3.0-software, die naar verwachting in juni verkrijgbaar zal zijn, bevat naar zeggen meer dan 100 nieuwe voorzieningen. 

De update is voor zowel eindgebruikers als ontwikkelaars bijzonder interessant. Er zijn meer dan 1000 API's die ontwikkelaars nu kunnen gebruiken om applicaties te laten praten met onderdelen van de telefoon die voor de update nog niet beschikbaar waren. Goed voorbeeld is het kunnen babbelen met de ingebouwde GPS, zodat Turn by Turn (gesproken) navigatie mogelijk is.

Lees meer...

Tags: apple, iPhone, upgrade, software, firmware, synchronisatie, synchroniseren

EU pleit voor een standaard aansluiting op telefoonladers
door: Michael van der Vaart, 15 februari 2009
Wie kent dit niet. Als liefhebbers van gadgets en diverse apparaten die werken op de een batterij of accu, hoort hoe dan ook een oplader. Vergeleken met vroeger zijn deze laders wel compacter geworden en in kunnen steeds sneller laden, maar hij zijn er zo VEEL! Het voordeel van Nokia was dat er altijd wel iemand een ladertje in huis had liggen. Of de HTC's die veelal een mini USB aansluiting gebruiken en ook via de USB poort van de computer worden geladen. Dit zijn handige elementen die misschien voor de keuze van een toestel niet doorslaggevend zijn, maar in gebruik erg handig zijn.

Het plan van de EU om te pleiten voor een unanimiteit is wat ons betreft zeer welkom. Weer een reden minder om bij een bekend merk of toestel te blijven. Wellicht met de tijd een aantal laders in huis of onderweg zodat het kwijtraken en/of rondslepen met laders verleden tijd is. Met een jaar of 2 zouden we dit kunnen merken in de nieuwe generatie telefoons. We wachten af wat het gaat worden.


Tags: algemeen, hardware, europa
bron: tweakers.net

Palm stopt met PalmOS
door: Michael van der Vaart, 13 februari 2009
Palm Pre UitgeschovenEd Colligan, topman van Palm, heeft laten weten te stoppen met het besturingssysteem PalmOS. Zij zullen vanaf heden alleen nog door ontwikkelen met het nieuwe webOS dat is geintroduceerd met de Palm Pre en Windows Mobile blijft eveneens op een selecte groep Palm toestellen gehandhaafd.

Verder werd er gesproken over de App Catalog, die met de release van de Palm Pre wordt geintroduceerd, diverse applicaties zal bevatten voor webOS. De App Catalog zal, ten opzichte van de App Store van Apple, minder restricties opleggen voor developers.

tweakers.net
Palm sluit PalmOS-hoofdstuk af


Tags: palm, webOS, software, App Catalog
bron: tweakers.net

1 2 3 4
YouSync Account

U heeft met YouSync te allen tijde toegang tot uw digitale organiser. Klik hier voor het aanvragen van een account.

 
YouSync